Leveles tészta kiflik gombás töltelékkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 28 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát kicsit pirítsuk át, adjuk hozzá a gombát és a sonkát, és pirítsuk tovább. Sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel és citromhéjjal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Ha levet enged, öntsük le, és a masszát kicsit pürésítsük.

  4. Lépés 4

    A tésztát hosszában vágjuk kétfelé, és mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 - 7 háromszöget.

  5. Lépés 5

    Minden háromszögre tegyünk a sonkás-gombás masszából, és formázzunk szép kifliket.

  6. Lépés 6

    A kifliket helyezzünk sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen 12 - 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Tipp

Használhatunk többféle gombát: vargánya, szegfűgomba, champignon is kiváló fajta ehhez a recepthez!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!