Pikáns rétes őzgerinccel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:

  • 2 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1 őzgerinc kicsontozva
  • 1 kisüveg vörös áfonya befőtt
  • 3-4 szelet füstölt szalonna vékonyra szeletelve
  • Káposzta csíkokra vágva
  • 2 db nagy sárgarépa csíkokra vágva
  • Só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 zsemle (nem friss) felkockázva
  • 2 dkg szárított gomba
  • Kevés tej
  • 2 tojás
  • 1 köteg petrezselyem aprítva
  • olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vörösáfonyabefőttet ujjnyi vastagságban tekerjük folpackba, és tegyük fagyasztóba. Elég egy órával az elkészítés előtt.

  3. Lépés 3

    A szárított gombát tegyük tejbe kb. 1/2 órára, majd a tojást, sót, szerecsendiót és petrezselymet adjuk hozzá, keverjük össze, és öntsük a felkockázott zsemlére.

  4. Lépés 4

    A megtisztított sárgarépát vágjuk hosszanti csíkokra, a káposztát is pucolja meg, és fűszerezett lében blansírozza.

  5. Lépés 5

    Az őzfilét egészben vadfűszerrel dörzsöljük be, forró olajon süssük át, hagyjuk hűlni, majd egy hosszú késsel szúrjuk fel. A fagyott áfonyás rudat tekerjük ki a fóliából, szalonnával tekerjük körbe, és szúrjuk a hús közepébe.

  6. Lépés 6

    Egy réteslapot kenjünk meg olvasztott vajjal, majd fektessünk rá egy másikat.

  7. Lépés 7

    Egy kevés zsemlés töltelékkel kenjük meg, majd fektessük rá a húst (ízlés szerint a húst tekerjük körbe szalonnával). Erre tegyünk újabb két réteslapot úgy, hogy átfedésben legyen a másik réteslappal, és kezdjük el feltekerni a rétest.

  8. Lépés 8

    Terítsük rá a sárgarépát és káposztát, ezeket sóval, borssal és fokhagymával fűszerezzük.

  9. Lépés 9

    Megint tekerjünk fel egy részt, a fennmaradó részre kenjünk a zsemlés masszából, majd helyezzünk rá a maradék két réteslapot is, és az egészet tekerjük fel.

  10. Lépés 10

    Fektessük zsiradékkal kikent serpenyőbe, a tetejét szórjuk meg vajdarabkákkal. Előmelegített sütőben 180 ˚C-on süsse aranysárgára.

  11. Lépés 11

    A rétest langyosan, salátával tálalja.

Tipp

Káposzta helyett használhatunk a recepthez spenótot is.
A rétest langyosan, friss salátával tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!