
Burek rétestésztából
- kb. 40 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4-6 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 120 g
- 500 g darált hús
- 1 fej hagyma finomra vágva
- Só és bors
- mediterrán fűszerkeverék
- kevés olívaolaj a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.
-
Lépés 3
A darált húst a hagymával és a fűszerekkel keverjük össze.
-
Lépés 4
Két réteslapot fektessünk nedves konyharuhára, a lapok közé spricceljen kevés vizet.
-
Lépés 5
A húsos massza harmadrészét kenjük a tésztára, a széleken két-két cm-t hagyjunk szabadon.
-
Lépés 6
A tésztaszéleket hajtsuk be, majd a rétest tekerjük fel.
-
Lépés 7
A rétest tegyük olajjal kikent sütőformába.
-
Lépés 8
A következő két - két réteslappal és a maradék masszával ugyanígy járjunk el.
-
Lépés 9
A kész réteseket olajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálaljuk fűszeres, esetleg csípős joghurtos mártogatóval!