Burek rétestésztából

Burek rétestésztából

horvát nemzeti étel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4-6 fő részére:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.

  3. Lépés 3

    A darált húst a hagymával és a fűszerekkel keverjük össze.

  4. Lépés 4

    Két réteslapot fektessünk nedves konyharuhára, a lapok közé spricceljen kevés vizet.

  5. Lépés 5

    A húsos massza harmadrészét kenjük a tésztára, a széleken két-két cm-t hagyjunk szabadon.

  6. Lépés 6

    A tésztaszéleket hajtsuk be, majd a rétest tekerjük fel.

  7. Lépés 7

    A rétest tegyük olajjal kikent sütőformába.

  8. Lépés 8

    A következő két - két réteslappal és a maradék masszával ugyanígy járjunk el.

  9. Lépés 9

    A kész réteseket olajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk fűszeres, esetleg csípős joghurtos mártogatóval!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!