Dán töltött táska – édes koppenhágai

Dán töltött táska – édes koppenhágai

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:

A gyümölcsös töltelékhez:

  • 1/4 l cseresznyelé
  • 1 üveg cseresznyebefőtt
  • 40 g cukor
  • Kevés kukoricakeményítő

A pudingkrémhez:

  • 1/4 l tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 ek cukor

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejből, vaníliás pudingporból és cukorból a csomagoláson leírtak szerint főzzünk pudingot, és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A gyümölcsös öntethez a cseresznyelevet főzzük fel cukorral, ha szükséges, keverjünk hozzá kukoricakeményítőt. Amikor sűrűre főtt, adjuk hozzá a cseresznyét, keverjük át, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A tésztát vágjuk 8 négyszögre, és formáljunk belőle nyolcszöget. A sarkokat kicsit hajtsuk be, ne egészen a tészta közepéig.

  5. Lépés 5

    Minden tészta közepére kenjünk a vaníliás krémből, felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    A kész süteményeket vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsös öntetet halmozzuk a pudingtöltelékre.

Tipp

Mandulával, jégcukorral vagy aprított pisztáciával dekorálhatjuk a frissen elkészült süteményeket!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!