Görög húsos táskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 18 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g darált hús
  • 1 db újhagyma vékony karikákra vágva
  • 1 ek olaj
  • 150 g juhsajt apróra kockázva
  • petrezselyem aprítva
  • majoranna őrölve
  • rozmaring aprítva
  • 10 db oliva magozva, aprítva
  • Só, bors
  • 2-3 ek krémtejszín
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az aprított újhagymát és darált húst kevés olajon pirítsuk meg, fűszerezzük és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A juhsajtot a krémtejszínnel és a fűszerekkel keverjük a kihűlt húsos masszába.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki. A tésztát derelyevágóval vágjuk kb. 11 x 12 cm-es négyszögekre, a széleket felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    1 evőkanál tölteléket tegyünk a tészta közepére, a széleket mind a négy oldalról hajtsuk középre. A tésztatáskákat kenjük meg felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

Tipp

A juhsajt helyett használhatunk mozzarellát ízlét szerint. A húsos táskákat görög salátával kínáljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!