Körtés rétes

elkészítve:

Pinterest

kb. 40 - 45 perc

180 °C, 35 perc

170 °C

Körtés rétes
  • 1 cs. Tante Fanny friss réteslap 200 g
  • 500 g érett körte, hámozva, vékonyra szeletelve
  • 50 g mazsola
  • 2 ek kristálycukor
  • egy fél citrom leve
  • kb. 100 g felkockázott zsemle
  • fahéj, porcukor
  • vaj a kenéshez

Nyomtatás

    1. A körtét a mazsolával, kristálycukorral, citromlével, felkockázott zsemlével és egy csipet fahéjjal keverje össze, és negyed óráig hagyja állni.
    2. A rétestésztát vegye ki a hűtőből.
    3. A sütőt 180 °C-ra melegítse elő.
    4. A tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő, majd halmozza rá a tölteléket. A rétest konyharuha segítségével tekerje fel, és varrattal lefelé helyezze sütőpapírral bélelt tepsire.
    5. A rétest olvasztott vajjal kenje meg, és kb. 30 perc alatt süsse készre.
    6. Fahéjas porcukorral megszórva tálalja.

Mesterszakácsok, akik ezt a receptet megnézték, az alábbiakat is kipróbálták: