Kölestúrós rétes meggyszósszal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 3 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kölest egy szűrő segítségével mossuk meg, és háromszoros mennyiségű tejben főzzük puhára. Amikor elkészült, kb. 10 percig hagyjuk fedő alatt, hogy a gőzt magába szívja, és finom puha legyen.

  3. Lépés 3

    Adjuk hozzá a nyírfacukrot, citromhéjat, vaníliaport, mazsolát és a joghurtot. Finom, túrós ízű, krémes tölteléket kapunk.

  4. Lépés 4

    A tölteléket kenjük a rétestésztákra, majd konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest, majd olajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A sütőt melegítsük elő, majd készítsük el a meggyszószt. A kimagozott meggyet kb. 5 dkg nyírfacukorral főzzük fel, majd ezután turmixolja, így egy finom, híg szószt kapunk.

  6. Lépés 6

    A réteseket locsoljuk meg a meggyszósszal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

Ha nincs friss meggyünk, akkor használhatunk kimagozott meggybefőttet is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!