Édes

Marcipános cseresznyés tésztaszívek

  • 15-20 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12-13 szívhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a marcipánt a lekvárral simára kerevjük. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és megkenjük a töltelékkel. Hosszában, mindkét oldalról kezdődően a tészta közepéig feltekerjük és néhány percre hűtőbe tesszük, azért hogy könnyebb legyen felvágni.

  3. Lépés 3

    A hűtőből kivesszük a tésztaroládot és egy éles késsel kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket középen összenyomjuk, hogy kissé hegyesek legyenek és kerekre formázzuk az íveket, hogy szép szív alakúak legyenek.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A porcukrot és a meggylevet simára keverjük és cukormázat a szívekre csorgatjuk.

Tipp

A cukormázon kívül, ehető cukor dekorációt (pl. cukor szíveket) is használhatunk a díszítéshez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!