mediterrán burek

Mediterrán burek

Burek hús nélkül? Mediterrán csavart rétesünk egyáltalán nem tartalmaz húst, de mégsem csak vegetáriánusoknak ajánljuk. Tökéletes vacsora egy késő nyári napon.

  • kb. 25 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 burekhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 500 g ricotta
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 szál rozmaring apróra vágva
  • 1 szál kakukkfű apróra vágva
  • 1 üveg ecetes paradicsom/aszalt paradicsom lecsepegtetve, apróra vágva
  • aszalt paradicsom pácolaja
  • 1 üveg ecetes articsóka
  • petrezselyem apróra vágva
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A ricottát a fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel, articsókával és a paradicsommal összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    3 lap tésztát megkenünk olajjal, majd a másik 3 tésztát ezekre helyezzük.

  4. Lépés 4

    A tészták szélét vékonyan megkenjük olajjal, majd úgy helyezzük őket egymás mellé, hogy egy hosszú tésztalapot kapjunk.

  5. Lépés 5

    A tészta alsó harmadára ricottás tölteléket teszünk, majd egy konyharuha segítségével alulról feltekerjük.

  6. Lépés 6

    A tésztahengert spirál formában összetekerjük és egy kb, Ø 22 cm átmérőjű sütőformába tesszük, majd újra megkenjük a paradicsom olajpácával.

  7. Lépés 7

    A bureket a sütő alsó sínén kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után a petrezselymet a maradék olajjal összekeverjük és megkenjük vele a bureket.

Tipp

Ha szeretjük, tehetünk egy kevés olajbogyót is a keverékbe.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!