Szalámis sonkás gombás rétes leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20-25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 700 g szalámi felaprítva
  • 100 g sonka felaprítva
  • 250 g champignon gomba megpucolva, aprítva
  • 1 ek olaj
  • 10 db olívabogyó magozva, apróra vágva
  • 5 articsóka szeletelve, ízlés szerint
  • 125 g mozzarella
  • Só, bors
  • bazsalikom finomra aprítva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gombát olajon pároljuk meg, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A szalámit, sonkát, gombát, mozzarellát, olívát, articsókát és bazsalikomot keverjük össze, kicsit sózzuk és borsozzuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és a masszát tegyük a tészta közepére.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket kenjük meg vízzel vagy tojással, hajtsuk a töltelékre, és jól nyomjuk össze.

  6. Lépés 6

    A rétest kenjük meg tojással, és villával szurkáljuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Fokhagymás, bazsalikomos, oregánós paradicsomszósszal tálaljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!