Rakott túrós csusza rétesben sütve, saksukával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 80 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
  • 125 g csusza tészta
  • 250 g házi túró
  • 150 ml tejföl
  • vaj
  • A saksukához:

    • 2 ek olíva olaj
    • 2 fej lila hagyma aprítva
    • 2 db kaliforniai paprika sütve, hámozva, darabolva,
    • 3 gerezd fokhagyma aprítva
    • 1 kg paradicsom hámozva, kis kockára darabolva
    • Só, chili
    • Friss bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, zsálya aprítva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A saksuka (török lecsó) elkészítése: a kaliforniai paprikát süssük meg 220 °C-ra előmelegített sütőben úgy, hogy a héja szinte szenes legyen. Tegyük még melegen zacskóba, zárjuk le, hogy a gőz ne távozzon el. Kb. 10 perc múlva a héját könnyedén le lehet húzni.

  2. Lépés 2

    A paprikát daraboljuk apróra és az aprított hagymával együtt kezdjük el dinsztelni.

  3. Lépés 3

    A paradicsomok héját metsszük be, 10 - 15 másodpercre mártsuk a forró vízbe, majd húzzuk le a héját. Daraboljuk kis kockákra és adjuk a paprikás hagymához.

  4. Lépés 4

    A chilipaprikát is aprítsuk a raguba, majd ízlés szerint sózzuk, reszeljük bele a fokhagymát és kb. 70 - 80 percig főzzük takarék tűzön, amíg a leve elpárolog, a mártás besűrűsödik. A végén adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket is.

  5. Lépés 5

    Amíg a saksuka fő, készítsük el a rakott túrós csuszát is. A csusza tésztát tegyük forrásban lévő, sós vízbe, és főzzük meg.

  6. Lépés 6

    Mialatt a tészta fő, egy kb. 22 x 13 cm-es formát vékonyan kenjünk ki vajjal, majd béleljük ki réteslappal úgy, hogy a tészta bőven kilógjon belőle.

  7. Lépés 7

    A kifőtt tésztát szűrjük le, csepegtessük le, majd keverjük össze a tejföllel kikevert túróval, és ízlés szerint sózzuk.

  8. Lépés 8

    A tésztát tegyük a réteslappal bélelt formába, majd a kilógó réteslappal takarjuk be. A rétestésztát vékonyan kenjük meg a maradék olvasztott vajjal.

  9. Lépés 9

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.

  10. Lépés 10

    Amikor elkészült, pár percet pihentessük, majd fordítsuk ki a formából.

  11. Lépés 11

    A bacon szeleteket tegyük forró serpenyőbe, és süssük ropogósra. A zsiradékot papírtörlővel itassuk le.

  12. Lépés 12

    A rakott túrós csuszát tálaljuk a pirított baconnal és saksukával.

Tipp

A sasuskát elkészíthetjük cukkinivel és padlizsánnal is. Minél több fajta zöldséget teszünk bele, annál finomabb lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!