spenótos-fetás burek

Spenótos-fetás burek

Házi burek, egyszerűen? Ez a különleges töltött tészta az albán konyha tradicionális étele. Nem kell azonban oda utaznod ahhoz, hogy otthon is élvezd ezt a finom péksüteményt, amit most spenótos változatban hoztunk el Nektek.

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 sütőformához (kb. Ø 21 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spenótot egy kis olajon kevés ideig pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A fetasajtot a tojásfehérjével, a tejet pedig a tojássárgájával összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A kihűlt spenótot a feta keverékkel óvatosan összekeverjük, és borssal ízesítjük.

  5. Lépés 5

    2 tésztalapot egymásra helyezünk, és a tészta alsó harmadára tölteléket teszünk, majd feltekerjük. Csiga formát tekerünk belőle, majd egy kivajazott sütőforma közepére helyezzük. Ismételjük meg ezt a folyamatot addig, amíg el nem fogynak a tésztalapok. A megtöltött tésztákat a sütőformában lévő csigára fűzzük, kitöltve ezzel a sütőformát.

  6. Lépés 6

    A a tejes-tojássárgájával megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.

  7. Lépés 7

    A bureket a sütő középső sínén kb. 30 percig aranybarnára sütjük.

Tipp

Természetesen fagyasztott helyett friss, blansírozott spenótleveleket is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!