Süllőfilé leveles tésztában

Süllőfilé leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • 30 perc
  • 200 °C + 170 °C
  • 180 °C + 150 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 700 g süllő (kb 4 szelet) bőr és szálka nélkül
  • 1 citrom leve
  • 200 g hagyma karikára vágva
  • 1 piros paprika negyedelve
  • 1 tojás
  • 100 g friss spenótlevél
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 ek petrezselyemzöld aprítva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spenótot a fokhagymával és hagymával kevés vajon pároljuk, a tojást és a petrezselyemzöldet keverjük hozzá, majd hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A halszeleteket citromlével és sóval fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki. A tésztát negyedeljük. Minden tésztadarabot az alábbiak szerint rétegezzünk: spenót, 1 db hal, spenót, paprika, spenót, hal és végül spenót. Csomagoljuk a tésztába. Ezt ismételjük meg a többi tésztarabbal is, így négy csomagot kapunk.

  5. Lépés 5

    Felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 percig süssük 200 °C-on, majd további 20 percig süssük 170 °C-on, amíg a tészta aranysárga nem lesz. Kicsit hagyjuk pihenni, majd vágjuk fel és tálaljuk.

Tipp

Balzsamecetes zöld salátával tálaljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!