Káposztás sült kolbász leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 2 db leveles tésztával bundázott kolbászhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kolbászokat a szalonnával tekerjük körbe, egy-egy kolbászhoz 2 szelet szalonnát használjunk fel.

  3. Lépés 3

    A savanyú káposztát készítsük elő, szükség esetén fűszerezzük. A leveles tésztát vágjuk félbe, a közepére halmozzuk a savanyú káposzta felét, majd erre fektessük a szalonnával körbetekert kolbászt. A tésztaszéleket tojással kenjük meg, és hajtsuk a töltelékre.

  4. Lépés 4

    A leeső tésztaszélekből szaggathatunk különféle formákat, amivel a tésztát díszítheti.

  5. Lépés 5

    A kész "csomagokat" kenjük meg tojással, köménymaggal szórjuk meg, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    A bundázott kolbászokat előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Kolbász helyett használhatunk a recepthez virslit is, úgy picit könnyedebb lesz az étel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!