Sült spárga leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g fehér spárga hámozva
  • Só, cukor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 125 g tejföl
  • 50 g friss sajt
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez
  • A salátához:

    • 250 g karalábé felkockázva
    • 250 g spárga apróra vágva
    • 100 g koktélparadicsom felezve
    • 100 g tejföl
    • 125 g joghurt
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 ek almaecet
    • 3 ek friss zöldfűszer aprítva
    • Só, bors, cukor ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát forrásban lévő, sós és cukrozott vízben 8 percig főzzük.

  3. Lépés 3

    A medvehagymát rövid ideig blansírozzuk, tegyük hűvös helyre, majd jól nyomkodjuk ki a levét.

  4. Lépés 4

    A tejfölt keverjük simára, a medvehagymát, friss sajtot, kukoricakeményítőt, zsemlemorzsát és a fűszereket (esetleg fokhagymát) jól mixeljük össze.

  5. Lépés 5

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk 4 egyforma csíkra, kenjük meg a medvehagymás masszával, tegyük rá a spárgát és tekerjük össze úgy, hogy a spárga végei szabadon maradjanak. Fektessük sütőpapírral együtt a tepsire.

  6. Lépés 6

    Tojással kenjük meg, a spárgavégeket alufóliával fedjük le és kb. 15-20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A medvehagymának kora tavasszal van a szezonja, ekkor tudjuk frissen megvásárolni a piacon vagy élelmiszer üzletekben. De a medvehagyma helyett használhatunk spenótleveleket is egy kevés fokhagymával!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!