Tepertővel töltött zsákok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 - 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 250 g tepertő durvára aprítva
  • 250 g főtt burgonya szeletelve
  • 100 g tejföl
  • 1 kis fej hagyma apróra kockázva
  • 2 ek olaj
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • bors, majoranna
  • 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • petrezselyem aprítva
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a a főtt burgonyát és a tepertőt, és pirítsuk együtt.

  3. Lépés 3

    A masszát jól keverjük össze, sóval, borssal, majorannával és fokhagymával ízesítsük, adjuk hozzá a petrezselymet, keverjük hozzá a tojást és a tejfölt, majd hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat hajtogassuk szét, vágjuk ketté, majd hajtsuk félbe, így négyzeteket kap.

  5. Lépés 5

    1 - 2 ek. tölteléket helyezzünk a tésztanégyzetek közepére, és a sarkokat húzzuk a töltelékre, a tetejét, mint a zsák száját, húzzuk össze.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára, vagy forró, bő olajban süssük ki.

Tipp

A tölteléket változatossá tehetjük. ha a tepertőhöz babot vagy káposztát is használunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!