Tökös-mákos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20-25 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy tálhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 50 dkg sütőtök megtisztítva, meghámozva, reszelve
  • 50 dkg mák őrölve
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • olaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mákot, a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, citromhéjat, egy csipet sót és a reszelt sütőtököt jól összedolgozzuk.

  3. Lépés 3

    Egy csomag tésztát kibontunk és kitekerjük. Kettéválasztjuk a lapokat, olajjal vékonyan megkenjük őket, majd egymásra helyezzük. A legfelső olajozott lapot megszórjuk zsemlemorzsával. Ugyanezt megcsináljuk a másik csomag tésztával is.

  4. Lépés 4

    A tökös, mákos tölteléket megfelezzük. Hosszában a tészta egyik felén eloszlatunk egy adag tölteléket úgy, hogy a széleknél 2 cm szabadon maradjon. A rövidebb oldalakon behajtjuk a tésztát 1 cm szélességben. A töltelékes oldalról kezdve feltekerjük és egy kerek tálba fektetjük, végül megkenjük a tojássárgával. Ugyanezt megismételjük a másik csomag tésztával is.

  5. Lépés 5

    A sütő alsó sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!