
Vegán burek

- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 200 g édesburgonya hámozva és reszelve
- 100 g gomba apróra vágva
- 100 g fagyasztott spenótlevél felolvasztva és kinyomkodva
- 2 tk. fekete kömény a szóráshoz (alternatíva: fekete szezám)
- kevés olívaolaj a kenéshez
- őrölt só és bors
- 1 csipet szerecsendió

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a reszelt édesburgonyát és gombát, és körülbelül 5 percig kevergetve sütjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a kinyomkodott spenótot és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztalapokat megkenjük olívaolajjal, majd 2-3 evőkanál tölteléket a tészta alsó harmadára teszünk, és konyharuha segítségével feltekerjük.
-
Lépés 4
A tésztahengereket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük újra olajjal és megszórjuk fekete köménnyel.
-
Lépés 5
A bureket a sütő alsó sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Édesburgonya helyett használhatunk reszelt tököt vagy burgonyát is.