vegán burek

Vegán burek

édesburgonyával és spenóttal
  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 200 g édesburgonya hámozva és reszelve
  • 100 g gomba apróra vágva
  • 100 g fagyasztott spenótlevél felolvasztva és kinyomkodva
  • 2 tk. fekete kömény a szóráshoz (alternatíva: fekete szezám)
  • kevés olívaolaj a kenéshez
  • őrölt só és bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a reszelt édesburgonyát és gombát, és körülbelül 5 percig kevergetve sütjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a kinyomkodott spenótot és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat megkenjük olívaolajjal, majd 2-3 evőkanál tölteléket a tészta alsó harmadára teszünk, és konyharuha segítségével feltekerjük.

  4. Lépés 4

    A tésztahengereket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük újra olajjal és megszórjuk fekete köménnyel.

  5. Lépés 5

    A bureket a sütő alsó sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Édesburgonya helyett használhatunk reszelt tököt vagy burgonyát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!