Zöldséges rétes ricottával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújott rétestészta 200 g
  • 3 újhagyma felkarikázva
  • 100 g brokkoli apróra vágva
  • 4 nagy sárgarépa csíkokra vágva
  • 100 g karfiol apróra vágva
  • 120 g ricotta
  • Fűszeres keménysajt ízlés szerint
  • friss kakukkfű
  • cayennei bors
  • vaj a kenéshez
Ebben a formában nem túl gyakran tálalsz zöldséges rétest. Illik hozzá egy friss fokhagymás vagy snidlinges mártogató, vagy  ropogós salátával is kínálhatod.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zöldségeket kevés olívaolajon forgassuk át, és ízlés szerint sózzuk. A zöldségeket öntsük egy tálba, és tegyük félre hűlni. Kakukkfűvel ízesítsük.

  3. Lépés 3

    A keménysajtot, ricottát és cayennei borsot adjuk hozzá, és jól keverjuk össze.

  4. Lépés 4

    A réteslapokat hajtogassuk szét, két lap közé kenjünk olvasztott vajat. A második réteslapot az elsőhöz képest 90°-kal elfordítva tegyük, így a hajtások nem közvetlenül egymásra kerülnek.

  5. Lépés 5

    A tölteléket halmozzuk a rétes alsó részére, a széleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.

  6. Lépés 6

    A rétest kenjük meg olvasztott vajjal, majd a sütőformát is vajazzuk ki. A rétest vágjuk kis darabokra, tegyük a formába egymás mellé, és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Más zöldségekkel is kipróbálhatjuk a rétest, tehetünk bele borsót vagy kukoricát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!