Zöldséges rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 - 40 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 150 g fehér káposzta vagy kb. 550 g mélyhűtött zöldségkeverék
  • 100 g brokkoli
  • 100 g cukkini vagy tök
  • 100 g karfiol
  • 60 g paprika csíkokra vágva és felkockázva
  • 100 g hagyma finomra vágva
  • 50 g vaj
  • 250 g burgonya hámozva, reszelve
  • 1 ek petrezselyem aprítva
  • 1 ek snidling aprítva
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1/8 l tejföl
  • Néhány kanál joghurt
  • Só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • zöldfűszerkeverék

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zöldségeket sós, forrásban lévő vízben egy percig blansírozzuk, szűrjük le, hűtsük le és konyharuhán szárítsuk.

  3. Lépés 3

    A hagymát vajon pirítsuk aranysárgára.

  4. Lépés 4

    A zöldségeket adjuk hozzá, rövid ideig pirítsuk, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük félre hűlni.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, az alsó harmadára halmozzuk a zöldséges tölteléket, a széleket hajtsuk be, a tésztát tekerjük fel, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire és felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20-25 percig süssük.

  7. Lépés 7

    Mialatt sül, készítsük el a fűszeres szószt, és ezzel tálaljuk a zöldséges rétest.

Tipp

Használhatunk a recepthez mélyhűtött zöldségkeveréket is (550g).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!