Friss élesztős leveles tészta

Friss élesztős leveles tészta

  • szőlőcukorral
  • vegetáriusok számára ajánlott
  • nem tartalmaz keményített zsírokat

Nem tartalmaz
tartósítószert, színezéket és ízfokozót

Éld át az édes csodát

Friss csigák, gyümölcsös sütemény, töltött kifli, croissant… jólesik kávé mellé, tízóraira, vagy csak úgy. Ha Tante Fanny friss élesztős leveles tésztájával sütsz, a saját készítésű sütemény olyan lesz, mintha egyenesen a pékségből hoztad volna, csak még finomabb. Varázsolj pillanatok alatt igazán isteni süteményt, és kápráztasd el ismerőseidet a következő kávészünetben.

Légy Te is a teasütemények mestere!

Az élesztős leveles tésztából vagy croissant tésztából készült teasüteményt a kulináris önbizalommal megáldott Franciaországban is „Viennoise” azaz bécsi bagett a neve.  Mert akkoriban az osztrák pékek voltak azok, akik ezt a fajta süteményt a világban elterjesztették.  Finom élesztős leveles tésztánkkal, amelyben valóban található élesztő, hogy műalkotásaid feltétlenül megkeljenek, tovább folytathatod ezen finom élesztős leveles tészta hagyományát. S mindezt könnyedén!

 

 

Amikor a croissant megmenti a teadélutánt

Jól tudjuk: A látogató bejelentkezik. Méghozzá váratlanul. Valószínűleg ráadásul vasárnap is van, azaz az üzletek zárva vannak. Ha van otthon a finom élesztős leveles tésztánkból, megnyugodhatunk. Hiszen azonnal elkészíthetők belőle a legkülönfélébb croissant-variációk dióval, lekvárral vagy nugátkrémmel töltött változatban. S ha igazi „osztrák” formában szeretnénk a finom, édes finomságokat tálalni, készíthetünk a tésztából túrós táskát, mákos rétest vagy almás táskát.

Sajnos nem tudjuk garantálni, hogy a választott tészta az adott üzletekben éppen elérhető!

Melyik üzletben találom ezt a tésztát?

Válaszd ki, melyik tésztát szeretnéd megvásárolni, és mi megmutatjuk, melyik üzletláncban találhatod meg.

Receptek