
Avokádóval töltött pizzatekercs

A vegán avokádókrémmel töltött pizzatekercs tökéletes falat a következő bulidra, villásreggelire, vagy akár egy finom köretként grillezéshez.
- 20-30 perc
- 170°C
- 150°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 4 pizzatekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 2 nagy avokádó meghámozva, kimagozva (kb. 350 g)
- 1 lime leve
- 1 kis lilahagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- opcionális: 1/2 csokor friss koriander apróra vágva
- 1 ek. szezámmag a szóráshoz
- frissen őrölt chili pehely, só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az avokádót villával összetörjük, majd összekeverjük a lime levével. Hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát, opcionálisan a koriandert, majd chilivel, sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd 4 csíkra vágjuk.
-
Lépés 4
A avokádókrémet a tésztacsíkok közepére kenjük, majd ráhajtjuk a tészták széleit a töltelékre és szorosan lezárjuk. A töltött tésztacsíkokat csigává tekerjük.
-
Lépés 5
A tészta felületét egy kevés vízzel megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 6
A pizzatekercseket előmelegített sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tekercseket megszórhatjuk (vegán) sajttal is. Tálaljuk tüzes salsa szósszal.