
Friss kelt tészta vajjal
Friss kelt tészta vajjal
- finom vajjal
- vegetáriusok számára ajánlott
- házias ízvilág
Nem tartalmaz
pálmaolaj, tartósítószer és ízfokozó

Tante Fanny friss élesztős tésztája, amely egész biztosan megkel.
Sokan a friss kelt tésztát tartják a legjobb tésztának. Ugyanakkor ez az egyik legnehezebben elkészíthető tészta. Mindig ugyanazt a kérdést tesszük fel: vajon megkel rendesen? Vagy ezúttal nem kel meg és élvezhetetlen lesz? A Tante Fanny vajas kelt tésztájával a válasz: igen, megkel! A kertben szedett friss gyümölcs ízét pedig tökéletesen kiemeli.
Friss kelt tészta vajjal 550 g (méret: kb 25 x 37 cm; nyújtott vastagság: kb. 4,7 mm)
Sütőpapírral feltekerve, sütésre kész.
Összetevők: Búzaliszt, ivóvíz, cukor, napraforgó olaj, vaj 3,6%, glükóz szirup, térfogatnövelő szerek: dinátrium-foszfát, nátrium-hidrogén-karbonát; búzakeményítő, laktóz, etilalkohol, búzasikér, étkezési só, élesztő, emulgeálószer: étkezési zsírsavak mono- és digliceridjei; aroma (tejet tartalmaz).
Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett ideig. Tárolja hűtőszekrényben 2-7°C-on. Felbontás után azonnal süsse meg.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1309 kJ / 311 kcal
Zsír: 8,2 g
amelyből telített zsírsavak: 3,3 g
Szénhidrát: 50 g
amelyből cukrok: 11 g
Rost: 1,3 g
Fehérje: 7,2 g
Só: 1,5 g
Nettó tömeg: 550 g
Létezik finomabb a házi készítésű buktánál?
Ausztriában az édes ételeknek két fajtája létezik: a császármorzsa és a házi készítésű bukta. Tante Fanny friss kelt tésztájával az időt és a „megkelés” körüli bizonytalanságot egyaránt megtréfálhatjuk: Mert ez a meleg, kelt tésztás péksütemény – készüljön akár bukta, fahéjas csiga vagy fonott kalács formájában – mindig az utolsó morzsáig elfogy! S mindig lesznek csodálói és élvezői.