GYIK – gyakran ismételt kérdések:

Lehet sütni a csomagolásban lévő sütőpapíron?

A hengerelt friss tésztáinkat sütőpapírba tekertük, melyeken meg is süthetjük a tésztákat.

Le lehet fagyasztani a Tante Fanny friss tésztákat?

Nem minden tésztánk fagyasztható.

Könnyen lefagyaszthatók a leveles tészták, az édes linzertészta és az omlós quiche és linzertészta.

Élesztős tésztáinkat (friss pizzatésztákat, élesztős leveles tésztát és a kelt tésztát vajjal), valamint a rétestésztáinkat nem javasoljuk lefagyasztani.

Fontos, hogy a tésztákat a lejárati idő előtt fagyasszuk le, maximum 6 hónapig szabad a mélyhűtőben tárolni.

A tészta kiolvasztásának legjobb módja, ha azt a hűtőszekrényben hagyjuk egy éjszakára (kb. 10 óra), vagy szobahőmérsékleten 2-3 óra alatt felolvasztjuk.

Miért nincs minden tészta minden üzletben?

Alapvetően minden egyes kiskereskedelmi lánc maga dönt arról, hogy melyik terméket szeretnék a szortimentjükben tartani. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy a legtöbb friss tésztát segítsünk megtalálni a hűtőpultokban.

Melyik tésztából érdemes almás rétest készíteni?

Az almás rétes valóban egy sokoldalú klasszikus. A régi osztrák/magyar hagyomány szerint vékonyra húzott rétestésztából szokták készíteni, azonban ha szereted a ropogósabb verziót, használhatsz leveles tésztát is. Például Dél-Tirolban az almás rétest a kicsit zsírosabb, tartalmasabb linzertésztából készítik. Bármit használhatsz, ami ízlik.

Mi a különbség a rétestészta és a leveles tészta között?

Mind a rétestésztát, mind a leveles tésztát gyakran használják mindenféle réteshez. Ha a klasszikus rétestésztáról beszélünk, általában az ostya-vékony, húzott rétestésztát értjük alatta, de a leveles tészta a több rétegének és vajtartalmának köszönhetően kicsit jobban megemelkedik sütés közben és ropogósabbá válik. Mindenki készítse saját ízlésének megfelelően.

Miért van alkohol a tésztákban?

Alkoholt csak a tészta eltarthatósága miatt használunk, mely a sütés során szinte teljesen elpárolog. Ilyen kis mértékben sok más élelmiszerben is megtalálható alkohol.

Mely termékek nem tartalmaznak pálmaolajat?

Friss termékeink előállítása során csak a legmagasabb minőségű alapanyagokat használjuk, és lehetőség szerint kerüljük a pálmaolaj használatát.

Az alábbi tésztáink 100% pálmaolajmentesek:

Vaj használata vegán termékeink esetében nem lehetséges. Ezért kizárólag az RSPO kritériumai szerint tanúsított fenntartható pálmaolajat használunk. Ez tanúsítja, hogy a termékeink gyártásához használt összes rendszer megfelel a tömegmérleg-rendszer (MB) és a következő lépcső, a szegregált rendszer (SG) kritériumainak.

Miért ragad a leveles tészta?

Mivel nagyon friss termékekről van szó, a tárolás vagy a szállítás során, ha megszakad a hűtési lánc, előfordulhat, hogy kicsit jobban ragaszkodik a tészta a sütőpapírhoz. A meleg töltelékek esetében is ajánljuk, hogy a töltelékeket először hűtsük le, mielőtt a leveles tésztára tennénk.

Megválaszolatlan kérdésed van?

Írj nekünk a tantefanny@maresi.hu e-mail címre, és válaszolunk!