
Tökös-csirkés Quiche
Ezt a finom kombinációt mindenképpen ki kell próbálnod! Tökös quiche kecskekrémsajttal és csirkemellfilével – igazi őszi egytálétel és nagyon könnyen elkészíthető!
- kb. 45 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 24 - 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- kb. 450 g Hokkaido tök szeletelve
- 250 g csirkemellfilé apróra vágva
- 150 ml tej
- 150 g friss kecskesajt
- 3 tojás
- 8 szál kakukkfű apróra vágva
- 50 g tökmag
- só, bors és fokhagymapor
- kevés olaj a forma kenéséhez és a hús sütéséhez
- szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vakon sütéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy kerek quicheformát olajjal kikenünk, a tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd tésztát sütőpapír nélkül a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 3
A csirkehúst és a szeletekre vágott tököt mossuk meg, szárítsuk meg, sóval és borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel. A tök és a csirkemellfilék minden oldalát hirtelen süssük át, majd vegyük ki a serpenyőből és oszlassuk el az elősütött quiche tésztán.
-
Lépés 4
A tejet, a tojásokat, a kecskesajtot és a kakukkfüvet összekeverjük, majd sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük. Öntsük a tölteléket a csirkehúsra és szórjuk meg tökmaggal.
-
Lépés 5
A quiche-t süssük további 20 percig. Melegen vagy kihűlve is tálalhatod.
Próbáld ki a receptet kecskesajt helyett ricottával is.