Linzerkék
0 Bewertungen

- kb. 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Zutaten kb. 20 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 1 tojás fehérje
- 2-3 ek mogyoró aprítva
- 1-2 ek eperlekvár
- Csokoládémáz
Zubereitet mit:

Zubereitung:
-
Schritt 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Schritt 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk fel kis négyzetekre. A négyzetek felére szaggassunk kis lyukat. Tojásfehérjével kenjük meg, aprított mogyoróval szórjuk meg.
-
Schritt 3
Végezetül tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen 180 °C-on kb. 8 perc alatt süssük készre, majd vegyük le a sütőlapról.
-
Schritt 4
Miután kihűlt, a lyuk nélkülieket kenjük meg epres lekvárral, és tegyünk rá egy lyukas kekszet.
-
Schritt 5
A széleket mártogassuk csokoládémázba.
Tipp
Négyzetek helyett a tésztát körökre vagy félholdakra is szaggathatjuk attól függően, milyen szaggatónk van.