cheddar-sajtos chili rudak
Cheddar-sajtos

Chilis rudak

A cheddar-sajtos chilis rudak tönkölyös leveles tésztából nemcsak a levesek és a pörköltek ideális kísérője, de nassolásra is alkalmasak.

  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók kb. 26 darabhoz:

Ezzel is elkészítheted
A cheddar-sajtos chilis rudak tönkölyös leveles tésztából nemcsak a levesek és a pörköltek ideális kísérője, de nassolásra is alkalmasak.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cheddar-sajtot és a vajat habosra verjük.

  3. Lépés 3

    Keverjük a hagymát, a szalonnát, a tojást, a chilipaprikát a sajtkeverékbe, majd ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg a cayanne-borssal.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és egyenletesen terítsük el a sajtkeveréket. Hosszában vágjuk ketté a tésztát, és majd mindkét felét kb 3 cm-es csíkokra vágjuk.

  5. Lépés 5

    A chilis rudakat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A chilis rudak eredetileg a dél-afrikai konyhából származnak. Egy mangó chutney tökéletesen passzol hozzá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!