halloween diy

DIY: Halloween asztali dekorációk a rémisztően jó bulikhoz

Újra itt a „Csokit vagy csalunk” ideje! Október végén ünnepeljük a Halloweent. Már most elkészítjük az alkalomhoz illő asztali dekorációt, hogy rá tudjunk hangolódni a kísérteties éjszakára. De ne aggódj, pofonegyszerű, és a gyerekek is könnyen megbirkóznak a feladattal.

Denevérek, pókok, kígyók – ezek mind olyan állatok, akikkel általában nem szívesen találkoznánk otthon a négy fal között. Azonban a Halloween kivétel ez alól. Velük díszítjük a bejáratot, a lakást és a buli helyszínét, és természetesen a denevérek és társaik nem hiányozhatnak a félelmetesen mókás étkezőasztalról sem. A „Starlights in the Kitchen” Sabrinája mutat egy egyszerűen elkészíthető halloweeni asztaldekoráció ötletet.

 

Hogyan varázsold Halloween hangulatúvá az étkezőasztalt

Vattával vagy dekor pókhálókkal, színes halloweeni szalvétákkal és hozzá illő papírtányérokkal vagy díszített poharakkal és DIY szalvétagyűrűkkel könnyedén elkészítheted saját asztaldíszedet Halloweenre. A fekete, narancssárga és fehér színek domináljanak. Ami szintén nem hiányozhat, az a megfelelő rágcsálnivaló vagy a halloweeni snack. Tante Fanny weboldalán számtalan halloweeni receptötletet találsz, pl. Halloween-tököket leveles tésztából vagy mini pizza-tököket. De nem hiányozhatnak a félelmetes buliról a halloweeni italok sem! Tipp: Egyszerűen színezd az italokat gyümölcslevekkel vagy (pl. kék, piros, zöld) ételfestékkel – próbáld ki és figyeld meg, mit szólnak a vendégek. Megmutatjuk, hogyan díszítheted az étkezőasztalt kísérteties denevérdekorációval halloweeni stílusban.

Halloweeni asztali dekoráció: Denevér

A halloweeni asztali dekorációhoz az alábbiakra lesz szükséged:

Nyomtasd ki a sablont (kattints ide a denevér dekoráció sablonjának letöltéséhez)

 • Vékony fekete kivágólap
 • Vékony fekete dekorgumi
 • Pamut- vagy textilszalvéták (esetleg papírszalvéták)
 • Ceruza
 • Fehér ceruza
 • Olló
 • Ragasztó
 • Kreatív hobbiboltban kapható ragasztható, mozgó szemek
 • Barkácsszike (esetleg vágókés)
 • Ragasztógyurma vagy kétoldalú ragasztószalag a rögzítéshez

Így csináld:

 1. Készítsd elő a szükséges anyagokat.
 2. Vágd ki a sablonokat.
 3. Helyezd a sablonokat a fekete papírra, és rajzold körbe a denevér szalvétagyűrűket, a denevérszárnyakat és a denevérfejet. Ezután vágd ki a motívumokat.
 4. A denevér pohárdísz elkészítéséhez: Ragaszd a denevér fejét a szárnyakra, és díszítsd őket a mozgó szemekkel és a fehér ceruza segítségével. Ezután a denevéreket a poharakra vagy papírtányérokra rögzítheted ragasztógyurmával vagy kétoldalú ragasztóval.
 5. A denevér szalvétagyűrűk elkészítéséhez: Rajzold fel a dekorgumira a teljes denevértest körvonalait, és vágd ki. Ezután egy barkácsszike vagy vágókés segítségével vágj egy hosszú, téglalap alakú lyukat a test közepén. Hajtogass össze többször egy pamut- vagy textilszalvétát, esetleg egy papírszalvétát többször úgy, hogy át tudd húzni a denevér szalvétagyűrűn.
 6. Kész is van a saját készítésű asztali dekoráció.

Jó szórakozást!

Fotók: Sabrina – Starlights in the Kitchen | www.starlightsinthekitchen.com