
Cseresznyés sütemény

Nyárias desszertre vágysz? Akkor próbáld ki ezt az egyszerű, mégis szuper receptet: mini, vegán cseresznyés sütemény mandulával, leveles tésztából.
- b. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 vegán cseresznyés süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 800 g megmosott és kimagozott cseresznye
- 100 g nyers marcipán
- 3 ek. narancslé
- 1 ek. rum
- 70 g baracklekvár
- 100 g pörkölt mandulapehely

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marcipánt összekeverjük a narancslével és a rummal, hogy krémes pasztát kapjunk.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és 8 téglalapra vágjuk.
-
Lépés 4
A tésztákat megkenjük a marcipános keverékkel, kb. 1 cm-es szegélyt üresen hagyva. Elrendezzük a cseresznyéket a tetején és kicsit rányomkodjuk, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után elkenjük a lekvárt a süteményeken és megszórjuk mandulaforgáccsal.
Az évszaktól függően használhatunk más gyümölcsöket is, például almát, körtét vagy szilvát.