![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/test2.jpg)
Pillangók
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 6 - 8 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- Élelmiszer színező ízlés szerint
Ezzel készítsd:
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát tekerjük ki, és pillangó alakú formával szaggassuk ki.
-
Lépés 3
A pillangókat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük meg.
-
Lépés 4
A még forró kekszekbe szúrjunk fapálcikát, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 5
A mázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot keverjük össze, és ízlés szerint színezzük ételfestékkel, majd ezzel díszítsük a kekszeket.
Tipp
A pillangókat díszíthetjük még ehető cukorgyöngyökkel is.