
Epres stanglik

Friss leveles tészta és eper – a tökéletes kombináció! Ropogós leveles tésztából készült epres stangli receptünkkel pillanatok alatt varázsolhatsz valami édeset a kávészünetedre. Próbáld ki most!
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 10 epres stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 100 g krémsajt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 g eperlekvár
- kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot a vaníliás cukorral simára keverjük.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, és az egyik felét megkenjük krémsajttal, majd az eperlekvárral.
-
Lépés 4
A tészta másik felét könyvszerűen ráhajtjuk a töltelékes félre, majd kb. 10 2,5cm széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
-
Lépés 5
A stanglikat előmelegített sütő középső rácsán kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Sütés után megszórjuk porcukorral és langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
Sütés után díszítsd kedved szerint fehér csokoládéval vagy tört pisztáciával.