 
            
                        Epres stanglik
 
            Friss leveles tészta és eper – a tökéletes kombináció! Ropogós leveles tésztából készült epres stangli receptünkkel pillanatok alatt varázsolhatsz valami édeset a kávészünetedre. Próbáld ki most!
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 10 epres stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 100 g krémsajt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 g eperlekvár
- kevés porcukor a szóráshoz
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A krémsajtot a vaníliás cukorral simára keverjük. 
- 
            Lépés 3A leveles tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, és az egyik felét megkenjük krémsajttal, majd az eperlekvárral. 
- 
            Lépés 4A tészta másik felét könyvszerűen ráhajtjuk a töltelékes félre, majd kb. 10 2,5cm széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 
- 
            Lépés 5A stanglikat előmelegített sütő középső rácsán kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 
- 
            Lépés 6Sütés után megszórjuk porcukorral és langyosan vagy kihűlve tálaljuk. 
Sütés után díszítsd kedved szerint fehér csokoládéval vagy tört pisztáciával.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		