epres stangli

Epres stanglik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Friss leveles tészta és eper – a tökéletes kombináció! Ropogós leveles tésztából készült epres stangli receptünkkel pillanatok alatt varázsolhatsz valami édeset a kávészünetedre. Próbáld ki most!

  • kb. 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 10 epres stanglihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot a vaníliás cukorral simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, és az egyik felét megkenjük krémsajttal, majd az eperlekvárral.

  4. Lépés 4

    A tészta másik felét könyvszerűen ráhajtjuk a töltelékes félre, majd kb. 10 2,5cm széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

  5. Lépés 5

    A stanglikat előmelegített sütő középső rácsán kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Sütés után megszórjuk porcukorral és langyosan vagy kihűlve tálaljuk.

Tipp

Sütés után díszítsd kedved szerint fehér csokoládéval vagy tört pisztáciával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!