gyümölcsös túrós batyu
Gyümölcsös

Túrós batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Könnyű és légies, és csodálatosan gyümölcsös! Friss bogyós gyümölcsökkel készült túrós batyu tökéletes csemege a napsütéses napokra. Friss vajas élesztős leveles tésztánkból pillanatok alatt elkészítheted ezeket az ízletes péksüteményeket – kötelező darabok minden nyári villásreggelihez!

  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 batyuhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromlevet összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük, majd 12 négyzetre vágjuk.

  4. Lépés 4

    1 evőkanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére, majd a sarkokat behajtjuk középre, és jó erősen lenyomjuk.

  5. Lépés 5

    A batyukat megkenjük a tojásfehérjével.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    Friss bogyós gyümölcsökkel és menta levéllel díszítjük, majd langyosan vagy kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Ha nagyobb túrós batyukat szeretnénk készíteni, vágjuk a tésztát 6 részre és 2 evőkanál tölteléket tegyünk mindegyik tésztára.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!