
Túrós batyu

Könnyű és légies, és csodálatosan gyümölcsös! Friss bogyós gyümölcsökkel készült túrós batyu tökéletes csemege a napsütéses napokra. Friss vajas élesztős leveles tésztánkból pillanatok alatt elkészítheted ezeket az ízletes péksüteményeket – kötelező darabok minden nyári villásreggelihez!
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 125 g túró (20%-os)
- 20 g cukor
- 5 g keményítő
- 1 csepp citromlé
- 1 tojás (szétválasztva)
- 150 g friss piros bogyós gyümölcs és menta a díszítéshez
- kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromlevet összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük, majd 12 négyzetre vágjuk.
-
Lépés 4
1 evőkanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére, majd a sarkokat behajtjuk középre, és jó erősen lenyomjuk.
-
Lépés 5
A batyukat megkenjük a tojásfehérjével.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
Friss bogyós gyümölcsökkel és menta levéllel díszítjük, majd langyosan vagy kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha nagyobb túrós batyukat szeretnénk készíteni, vágjuk a tésztát 6 részre és 2 evőkanál tölteléket tegyünk mindegyik tésztára.