Áfonyás mandulás kiflik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 7 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben elfelezzük.

  3. Lépés 3

    A tészta egyik felét megkenjük áfonyalekvárral, megszórjuk fahéjjal és az aprított mandulával. Rátesszük az üres tésztát és azzal együtt 7 csíkra vágjuk. Kis csomókat kötünk a tésztacsíkokból. Vízzel megkenjük és a maradék mandulával megszórjuk.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp

A csomókat érdemes lisztes kézzel készíteni, hogy ne tapadjanak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!