Aloo Paratha

Indiai Aloo Paratha

koriander mártással

Aloo paratha, azaz a fűszeres burgonyával töltött lepényke. Laktató reggeli, de lehet ebédre és vacsorára is fogyasztani, minden étkezésnél megállja a helyét. Salátákkal, csatnival, mártásokkal vagy savanyúsággal is fogyasztható.

  • kb. 10 perc
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 adaghoz (ø 10 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 350 g főtt burgonya kihűlve, apróra vágva
  • 100 g újhagyma karikákra vágva
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 tk. Garam masala (alternatív megoldásként őrölt kömény)
  • 2 ek. ghí a kenéshez (alternatív megoldásként olaj)
  • 200 g natúr joghurt
  • 1/2 csokor friss koriander apróra vágva
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és négy azonos darabra vágjuk.

  2. Lépés 2

    A burgonyát az újhagymával és a petrezselyemmel összekeverjük, és garam masala-val, sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tölteléket a négy tésztán egyenletesen eloszlatjuk. Mindegyik tészta szélét egy kevés vízzel megkenjük és visszahatjuk, hogy jól záródjanak a töltött lepények.

  4. Lépés 4

    Egy tapadásmentes serpenyőben a ghít felhevítjük, majd a töltött lepényeket zárt fedél alatt mind a két oldalon kb 5-5 percig aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés közben keverjük össze a joghurtot a korianderrel és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A mártást tálaljuk a meleg Aloo Paratha mellé.

Tipp

Alternatív megoldásként 210°C-ra előmelegített sütőben, alsó-/felső sütéses fokozaton kb. 20 perc alatt aranybarnára süthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!