Almás pite nyalókák

Almás pite nyalókák

  • kb. 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók: Hozzávalók kb 10 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almaszeleteket locsoljuk meg citromlével. A fahéjat és a cukrot keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és pogácsaszaggatóval szaggassunk belőle köröket.

  4. Lépés 4

    A kiszaggatott körök felére osszuk szét az almaszeleteket, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. A maradék tésztából szúrjunk ki kis formákat, és az így elkészített tésztalapokkal fedjük be az almát. A széleket villával nyomkodjuk össze, így a széle szép mintát kapunk.

  5. Lépés 5

    Felvert tojással kenjük meg, és középső sínen előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára. A még forró süteményekbe szúrjunk fapálcikát, majd hagyjuk hűlni.

Tipp

Hogy még finomabb legyen, keverjünk az almához almalében áztatott mazsolát, és így készítsük el a receptet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!