Káposztás sült kolbász leveles tésztában
- 20 - 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 2 db leveles tésztával bundázott kolbászhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db sütni való kolbász
- 100 g savanyú káposzta
- 4 szelet szalonna
- Kevés kömény
- 1 tojás a kenéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A kolbászokat a szalonnával tekerjük körbe, egy-egy kolbászhoz 2 szelet szalonnát használjunk fel. 
- 
            Lépés 3A savanyú káposztát készítsük elő, szükség esetén fűszerezzük. A leveles tésztát vágjuk félbe, a közepére halmozzuk a savanyú káposzta felét, majd erre fektessük a szalonnával körbetekert kolbászt. A tésztaszéleket tojással kenjük meg, és hajtsuk a töltelékre. 
- 
            Lépés 4A leeső tésztaszélekből szaggathatunk különféle formákat, amivel a tésztát díszítheti. 
- 
            Lépés 5A kész "csomagokat" kenjük meg tojással, köménymaggal szórjuk meg, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. 
- 
            Lépés 6A bundázott kolbászokat előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára. 
Kolbász helyett használhatunk a recepthez virslit is, úgy picit könnyedebb lesz az étel.
 
                 
                    		 
                    		 
                    			    