Szedres túrós rétes

  • 10 + 30 perc
  • 210°C, 175°C
  • 200°C, 165°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók: Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A toast kenyeret, túrót, tejfölt, kevés sót, citromhéjat és tojássárgáját összekverjük. A fehérjét cukorral habbá verjük és hozzáadjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a túrós tölteléket rákenjük a tészta 2/3-ára. A szedret rászórjuk, a tészta széleit behajtjuk és az egészet feltekerjük.

  4. Lépés 4

    A rétest tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 10 percig sütjük 210°C-on, utána kb. 30 percig sütjük 175°C-on, míg aranybarna lesz.

Tipp

Ízlés szerint más idény szerinti bogyós gyümölccsel is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!