
Kísérteties szellem kekszek

Ezek a hátborzongató szellemsütik gyorsabban sülnek meg, mint ahogy kimondhatod, hogy “Halloween”! 👻 Egy szempillantás alatt elkészülnek, mindössze a friss linzertésztánk és egy kis mogyorókrém vagy lekvár, valamint egy csipetnyi porcukor kell a tökéletes befejezéshez.
- kb. 12-15 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 10-15 szellem kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 50 g mogyorókrém vagy pirosbogyós lekvár
- kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és tetszőleges méretű szíveket vágunk ki pogácsaszaggatóval. A szíveket félbevágjuk középen. A maradék tésztát süsd ki a tippünknek megfelelően.
-
Lépés 3
Különböző méretű díszítőcső segítségével vágd ki a szemeket és a szájakat az egyik félbevágott szív-tésztán. A másik felet hagyd vágatlanul.
-
Lépés 4
A tésztákat előmelegített sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A vágatlan feleket használjuk a keksz aljának. Megkenjük mogyorókrémmel vagy lekvárral, majd tegyük rá a szív másik felét, amibe szemeket és szájat vágtunk. A sütiket szórjuk meg porcukorral.
A maradék tésztát süssük ki szintén, majd hagyjuk kihűlni. A sütés után morzsoljuk szét a tésztát, így használhatjuk krémes desszertekhez ropogós alapnak, vagy müzliben.