Empanadas – Spanyol tésztatáskák

Empanadas – Spanyol tésztatáskák

Aioli mártással
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 300 g hús darálva
  • 1 fej hagyma finomra aprítva
  • 1 kis doboz kukorica lecsepegtetve
  • Fél paprika apróra kockázva
  • 2 db paradicsom apróra kockázva
  • 3 ek paradicsomszósz
  • Kevés olaj a sütéshez
  • bors, citromlé
  • 2 db tojás főtt, feldarabolva
  • tojás a kenéshez
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 tk borecet
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 tk limettenlé
  • 140 ml olívaolaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darálthúst, hagymát, kukoricát, paprikát és paradicsomot pároljuk, amíg a leve elfő. A paradicsomszószt, sót, borsot és citromlét adjuk hozzá.

  3. Lépés 3

    A főtt tojást adjuk hozzá, fűszerezzük, és tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  5. Lépés 5

    Tésztánként 6 kört szaggassunk ki, a széleket kenjük meg tojással.

  6. Lépés 6

    A tölteléket halmozzuk a tésztalapok közepére, majd a köröket hajtsuk félbe, a széleit jól nyomkodjuk össze. Fontos: villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor képződött gőz eltávozhasson.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, ha szükséges, fóliával takarjuk be.

  8. Lépés 8

    Az aioli mártáshoz az olívaolaj kivételével az összes hozzávalót turmixoljuk össze. Apránként dolgozzuk bele az olívaolajat is, amíg homogén masszát kapunk. Tegyük hűtőbe, és ezzel tálaljuk a frissen sült empanadast.

Tipp

A tésztát sütés előtt villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor képződött gőz eltávozhasson.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!