
Spárgás-gorgonzolás-hagymás pizza
0 Bewertungen

Végre spárga szezon! Feltétlenül próbáld ki gyors ropogós pizza receptünket zöldspárgával, pikáns gorgonzolával és lilahagymával. Ez a finomság biztosan bővíti a kedvenc pizza receptjeid listáját.
- kb. 10 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 1 lilahagyma vékony szeletekre vágva
- 3-4 ek. mascarpone
- 100 g zöld spárga hosszában félbevágva
- 70 g morzsolt gorgonzola
- 1 friss újhagyma vékony karikákra vágva
Ezzel készítsd:

Ezzel is elkészítheted
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a mascarpone-t.
-
Lépés 3
A pizzára tesszük a lilahagyma szeleteket, a spárgát és a tetejére gorgonzolát morzsolunk.
-
Lépés 4
A pizzát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után szórjuk meg friss újhagymával.
Tipp
Gorgonzola helyett használhatunk más kéksajtot is.