Zöldséges rétes párnák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 18 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát dinszteljük meg a zsiradékon, majd adjuk hozzá a lereszelt zöldségeket. 6 - 7 percig süssük, majd adjuk hozzá a csírát és a szójaszószt is. Fűszerekkel ízesítsük és adjuk hozzá a tojást is.

  3. Lépés 3

    A friss rétestésztát vegyük ki a csomagolásból, hajtogassuk szét, és kettesével fektessük egymásra.

  4. Lépés 4

    A réteslapokat vágjuk 6 egyforma méretű téglalapra. A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, majd a téglalapok alsó sarkára tegyünk 1 - 1 evőkanál tölteléket.

  5. Lépés 5

    A tésztát hajtsuk a töltelékre, háromszög alakot kapjunk, a hajtogatást addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy, a végén a maradék tésztát hajtsuk be egyenesre.

  6. Lépés 6

    Az így elkészített párnákat tegyük tepsire, kenjük át vajjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük készre.

  7. Lépés 7

    A mártogató hozzávalóit keverjük össze, és ezzel kínáljuk a rétespárnákat.

Tipp

Ha nincs időnk a mártogatóst elkészíteni, kínálhatunk hozzá megvásárolt édes-savanyú szószt is.

Köszönjük Hadarik Rita receptjét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!