Pikáns torta csirkehússal és zöldségekkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 45 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 35-40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, sóval, borssal fűszerezze, majd tegyük hűvös helyre.

  3. Lépés 3

    A sárgarépát, karalábét kockázzuk fel, sós vízben főzzük puhára, hűtsük le, tegyük félre.

  4. Lépés 4

    A csirkehúst, sárgarépát, karalábét, krémtejszínt, tojás sárgáját, lisztet, cayenne-i borsot és kakukkfüvet keverjük össze, sóval, borssal ízesítsük.

  5. Lépés 5

    Az egyik leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a sütőpapírral együtt tegyük tortaformába, és villával szurkáljuk meg. A tölteléket simítsuk rá.

  6. Lépés 6

    A másik tésztát is tekerjük ki, takarjuk be vele a tölteléket, a széleket jól nyomkodjuk le, és a felesleges tésztát vágjuk le.

  7. Lépés 7

    Tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg, a közepére vágjunk lyukat, hogy a gőz elpárologhasson. A levágott tésztaszélekből szaggassunk tetszőleges formákat, és ezzel díszítsük a tortát.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 45 percig süssük, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából, vágjuk 8 szeletre és tálaljuk.

Tipp

A sárgarépa és karalábé mellett vagy helyett használhatunk más egyéb zöldséget is, mint például zöldborsó, bab, vagy akár kukorica! Próbáljuk ki többféle módon!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!