babka

Édes babka

diós nugátkrémmel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

A babka egy kelt tésztából készült, kenyérsütő formában sült, édes töltelékkel töltött, igazán ellenállhatatlan ízű fonott kalács. Babka receptünkhöz mindössze az élesztős tésztánkra, diós nugátkrémre, darált dióra, valamint egy kis tejre és vajra lesz szükséged – legjobb, ha mindjárt ki is próbálod!

  • 30-40 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 babkához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a diós nugátkrémmel, majd megszórjuk dióval, 2 cm-es szegélyt hagyva a tészta szélén.

  3. Lépés 3

    A tésztát széltében szorosan feltekerjük, ezután éles késsel hosszában kettévágjuk, és a két szálat egymásba csavarjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kb. 30 cm-es kenyérsütő formára helyezzük.

  5. Lépés 5

    Megkenjük tejjel, és az előmelegített sütő alsó rácsán 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Alternatívaként használhatunk más tölteléket is, pl. bármilyen lekvárt és kókuszreszeléket vagy darált mandulát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!