Pikáns torta csirkehússal és zöldségekkel
- 45 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 35-40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 500 g csirkemell vékony csíkokra vágva
- 2 sárgarépa hámozva, kockákra vágva
- 1 karalábé hámozva, kockákra vágva
- 125 g krémtejszín
- 1 tojás sárgája
- 1 ek liszt
- Só, bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi cayenne-i bors
- 1 ek kakukkfű aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, sóval, borssal fűszerezze, majd tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 3
A sárgarépát, karalábét kockázzuk fel, sós vízben főzzük puhára, hűtsük le, tegyük félre.
-
Lépés 4
A csirkehúst, sárgarépát, karalábét, krémtejszínt, tojás sárgáját, lisztet, cayenne-i borsot és kakukkfüvet keverjük össze, sóval, borssal ízesítsük.
-
Lépés 5
Az egyik leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a sütőpapírral együtt tegyük tortaformába, és villával szurkáljuk meg. A tölteléket simítsuk rá.
-
Lépés 6
A másik tésztát is tekerjük ki, takarjuk be vele a tölteléket, a széleket jól nyomkodjuk le, és a felesleges tésztát vágjuk le.
-
Lépés 7
Tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg, a közepére vágjunk lyukat, hogy a gőz elpárologhasson. A levágott tésztaszélekből szaggassunk tetszőleges formákat, és ezzel díszítsük a tortát.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 45 percig süssük, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából, vágjuk 8 szeletre és tálaljuk.
A sárgarépa és karalábé mellett vagy helyett használhatunk más egyéb zöldséget is, mint például zöldborsó, bab, vagy akár kukorica! Próbáljuk ki többféle módon!