Túrós batyu
            Könnyű és légies, és csodálatosan gyümölcsös! Friss bogyós gyümölcsökkel készült túrós batyu tökéletes csemege a napsütéses napokra. Friss vajas élesztős leveles tésztánkból pillanatok alatt elkészítheted ezeket az ízletes péksüteményeket – kötelező darabok minden nyári villásreggelihez!
- kb. 20 perc
 - 200 °C
 - 180 °C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók 12 batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
 - 125 g túró (20%-os)
 - 20 g cukor
 - 5 g keményítő
 - 1 csepp citromlé
 - 1 tojás (szétválasztva)
 - 150 g friss piros bogyós gyümölcs és menta a díszítéshez
 - kevés porcukor a szóráshoz
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
 - 
            Lépés 2
A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromlevet összekeverjük.
 - 
            Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük, majd 12 négyzetre vágjuk.
 - 
            Lépés 4
1 evőkanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére, majd a sarkokat behajtjuk középre, és jó erősen lenyomjuk.
 - 
            Lépés 5
A batyukat megkenjük a tojásfehérjével.
 - 
            Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
 - 
            Lépés 7
Friss bogyós gyümölcsökkel és menta levéllel díszítjük, majd langyosan vagy kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.
 
Ha nagyobb túrós batyukat szeretnénk készíteni, vágjuk a tésztát 6 részre és 2 evőkanál tölteléket tegyünk mindegyik tésztára.