Mediterrán

Pizzakoszorú paradicsommal

  • 20-25 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy koszorúhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 60 g Vaj puha
  • 100 g paradicsompüré
  • 100 g szárított paradicsom lecsöpögtetve, apróra vágva
  • 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3-4 ág rozmaring
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Minden hozzávalót kézi mixerrel jól összekeverünk és sóval, borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és a masszát elterítjük rajta úgy, hogy felül 2 cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    A tésztát szorosan feltekerjük. A két végét összeillesztjük, hogy egy kerek koszorút kapjunk.

  5. Lépés 5

    A tésztakoszorút egy ollóval kb. 2 cm-ként bevágjuk és a bevágott tésztadarabokat elválasztjuk egymástól.

  6. Lépés 6

    A pizzakoszorút a sütő középső sínén 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Kínáljunk hozzá fokhagymás tejfölös mártogatóst. A paradicsom helyett használhatunk friss vagy olajban eltett paprikát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!