Party pizzagolyók
Finom receptet keresel a következő bulidra? Akkor nálunk megtalálod a megoldást. Party pizzagolyóink egyszerűen a tökéletes nassolnivalók! Ezeket a finom pizzagolyókat megtöltheted prosciutto sonkával és olajbogyóval, paradicsommal és mozzarellával, vagy grillezett paprikával és brie sajttal – garantáltan minden ízlésnek tetszeni fog.
- kb. 25 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 24 pizzagolyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 200 g pizzaszósz
- 2 ek. Szezámmag
- 1 ek. szárított oregánó
- 50 g reszelt pizzasajt
- egy kevés olívaolaj a kenéshez
Prosciutto & olajbogyó
- 50 g prosciutto (sonka) aprítva
- 4 kimagozott olajbogyó félbevágva
Paradicsom & mozzarella
- 4 koktélparadicsom félbevágva
- 60 g mozzarella apróra vágva
- 1 ek. zöld pesto
Grillezett paprika & brie sajt
- 30 g ecetes grillezett paprika lecsepegtetve és apróra vágva
- 60 g brie sajt apróra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval 24 négyzetre vágjuk (6 x 4).
-
Lépés 3
Egy teáskanál pizzaszószt kenünk minden tésztadarabra. 8 tésztára sonkát és olajbogyót teszünk, 8 tésztára paradicsomot, mozzarellát és egy kevés pestot, és 8 tésztára pedig paprikát és brie sajtot.
-
Lépés 4
A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk. A golyókat kivajazott tepsibe tesszük (kb. 30 x 20 cm).
-
Lépés 5
A tésztákat megkenjük olívaolajjal, megszórjuk szezámmaggal, oregánóval és megszórjuk a pizzasajttal.
-
Lépés 6
A pizzagolyókat az előmelegített sütő középső rácsán kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A pizzagolyókat tálalhatjuk melegen, langyosan, de akár hidegen is, és készíthetünk hozzá az ízlésünknek megfelelően mártogatós szószt.