Csokis kifli

Csokis kifli

  • 18 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk fel hegyes háromszögekre (szélesség 8 cm, magasság 14 cm). A csokoládét vágjuk kis darabokra, tegyük a háromszögekre, és szórjuk meg mandulával.

  3. Lépés 3

    A tésztát tekerjük fel a háromszög csúcsa felé, formázzunk belőle kifliket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  4. Lépés 4

    A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel, és ezzel kenjük meg a kifliket. 10 percre tegyük hideg helyre.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőbe a középső sínen kb. 18 perc alatt süssük aranysárgára, és legjobb, ha még langyosan kínáljuk!

Tipp

Csokoládé helyett akár mogyorókrémmel is kipróbálhatjuk a receptet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!