Spenótos – juhsajtos – zöldséges rétes
            - 35-40 perc
 - 220 °C
 - 200 °C
 - kb. 25-30 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
 - 400 g mélyhűtött spenót felengedve
 - 150 g juhsajt apróra kockázva
 - 250 g champignon gomba apróra vágva
 - 1 kis doboz kukorica lecsepegtetve
 - 1 cukkini apróra darabolva
 - 2 sárgarépa aprítva
 - 2 közepes fej hagyma aprítva
 - 2 gerezd fokhagyma aprítva
 - Só, bors
 - olaj
 - Fűszernövények szezon szerint
 - 1 tojás a kenéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A hagymát forró olajon futtassuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot és sárgarépát. Adjuk hozzá a cukkinit, gombát, kukoricát és fokhagymát, rövid ideig pároljuk együtt. Sóval, borssal és fűszerekkel ízesítsük, hagyjuk kihűlni, és csepegtessük le.
 - 
            Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Egy felfújt formát kenjünk meg olajjal, fektessünk bele egy leveles tésztát, erre tegyük a zöldséges masszát, szórjuk rá a juhsajtot, a másik leveles tésztával fedjük be, a széleket jól nyomkodjuk össze, és a felületét kenjük meg tojással, és villával szurkáljuk meg.
 - 
            Lépés 4
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 35 - 40 perc alatt süssük aranybarnára.
 
Juhsajt helyett használhatunk feta sajtot is.