Császárszelet linzertésztából
 
            - kb. 6 + 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- kb. 100 g baracklekvár
A habhoz:
- 1/8 l tejszín
- 100 g méz
- 100 g vaj
- 300 g cukor
- 300 g mandula szeletelve
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, a széleiket kicsit hajtsuk fel, és a tésztát villával szurkáljuk meg. 
- 
            Lépés 3A linzertésztát kb. 6 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. 
- 
            Lépés 4A habhoz a tejszínt mézzel, vajjal és a cukorral állandó keverés mellet főzzük fel, majd keverjük hozzá a szeletelt mandulát és még egyszer főzzük fel. 
- 
            Lépés 5A megsült linzertésztát felmelegített lekvárral kenjük meg, majd vigyük fel rá a még forró habot, és süssük további 15 percig. 
- 
            Lépés 6A süteményt még melegen vágjuk fel és hagyjuk megszáradni. 
A sütemény sült habos tetejét a lekvárral még megcsíkozhatjuk, hogy mutatósabb legyen!
 
                 
                    		 
                    		 
                    		