Császárszelet linzertésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 6 + 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 szelethez:

A habhoz:

  • 1/8 l tejszín
  • 100 g méz
  • 100 g vaj
  • 300 g cukor
  • 300 g mandula szeletelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, a széleiket kicsit hajtsuk fel, és a tésztát villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    A linzertésztát kb. 6 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A habhoz a tejszínt mézzel, vajjal és a cukorral állandó keverés mellet főzzük fel, majd keverjük hozzá a szeletelt mandulát és még egyszer főzzük fel.

  5. Lépés 5

    A megsült linzertésztát felmelegített lekvárral kenjük meg, majd vigyük fel rá a még forró habot, és süssük további 15 percig.

  6. Lépés 6

    A süteményt még melegen vágjuk fel és hagyjuk megszáradni.

Tipp

A sütemény sült habos tetejét a lekvárral még megcsíkozhatjuk, hogy mutatósabb legyen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!